På jakt etter rekkverk?

18 april 2022

Velg riktig og gi boligen din et løft som varer. Her er ekspertens tips. 

– Siden ingen liker unødvendig vedlikehold, firer vi aldri på kvaliteten. Bortsett fra det kan vi tilby alt det kunden trenger, sier Trond Hansen, daglig leder hos Centrum Glass. 

Og han har erfaring nok til å vite hva han snakker om. Centrum Glasshar bistått innbyggere på Nøtterøy, Tjøme og Tønsberg med store og små prosjekter helt siden de åpnet dørene i 1985. 

Velg et rekkverk som varer

–I tillegg til at rekkverket skal være stabilt og beskyttende vil man jo ramme inn boligen eller uteområdet på en måte som gir et visuelt løft. Da er det godt å vite at det finnes utrolig mange flotte modeller å velge mellom, uansett hvilken stil du har på boligen din, sier Hansen. 

– Utfordringen er at nesten alle rekkverk ser bra ut når de er nye. Det som varierer er hvor lenge de varer, og ikke minst hvor mye vedlikehold du orker. Siden vår erfaring er at de færreste har lyst til å pusse og male hver gang solen skinner, har vi derfor gjort det enkelt:  Vi fokuserer på de produktene som beholder finishen år etter år, og styrer derfor langt unna tre og andre rimelige materialer av PVC, sier Hansen. 

Det store spørsmålet er selvsagt hva du skal tenke på før du bestemmer deg. 

Trenger du ekstra skjerming mot vinden? Husk at rekkverket kan leveres i ulike høyder

Vedlikeholdsfri aluminium ser alltid bra ut

– Det unike med aluminium er at du slipper å bekymre deg for rust eller råteproblemer. Siden det er tilnærmet vedlikeholdsfritt kan du altså kose deg i solen i stedet for å bruke tiden på å male og pusse, sier Hansen. 

– Vår desiderte storselgere er Linea-modellene, en pulverlakkert aluminiumsprofil i kombinasjon med glass som passer uansett om du er på jakt etter et tidløst eller moderne uttrykk.


Linea: Det perfekte valget for deg som vil bevare utsikten.

Det fine med Linea er at den kommer ferdig levert i standardfargene hvit, sort eller grå. Vil du heller ha en annen farge kan vi selvsagt ordne det. Hos oss er det kunden som bestemmer, sier Hansen. 

LES MER OM GLASSREKKVERK HER!Skjerming eller innsyn?

– Vi tar alltid utgangspunkt i kundens behov og gir våre råd basert på det, sier Hansen. Vi starter derfor med å spørre hvilken beliggenhet boligen har, og hva de selv ønsker seg. Her er det jo stor forskjell på kundene, poengterer han. 

– Har du et hus eller en hytte med utsikt, vil du antagelig kombinere aluminiumsprofilen med klart glass for å bevare den flotte utsikten. Samtidig kan det være praktisk å velge et sotet eller frostet glass på rekkverket som vender mot den nysgjerrige naboen. 

– Vi ser jo også at mange ikke vet at de kan kombinere rekkverket med en levegg som forlenger utesesongen. Når vi i tillegg kan fortelle at vi har levegger som enkelt kan heves og senkes etter behov er det mange som lar seg friste. 

– De justerbare leveggene er et godt eksempel på dette er et yrke hvor det gjelder å være allsidig og ha lang erfaring. Vi vet ganske enkelt hvilke relevante spørsmål vi skal stille, slik at kunden ender opp med et produkt de vil bli fornøyd med, både i dag og i morgen, sier Hansen. 


Hev- og senk-veggene gjør det enkelt å skreddersy hvor mye skjerming du vil ha. Heve-patenten er både enkel og trygg i bruk, uansett om du velger den manuelle eller motoriserte varianten.

Like perfekt innvendig

– Å bytte ut det tradisjonelle tre-gelenderet rundt trappen kan gjøre underverker for romfølelsen. Siden glassrekkverket gir et åpent og luftig uttrykk blir det ganske enkelt ikke så dominerende, så dette er et svært populært valg blant våre kunder, sier Hansen.Et glassrekkverk ved trappen er ikke bare lekkert, det er også lett å holde rent.

– Ellers er det jo verdt å nevne at vi kun tilbyr moderne laminert glass fra anerkjente produsenter. Det vil si at alle våre glassrekkverk vil henge sammen selv om de skulle få seg en smell. Vår løsninger er altså helt trygge, sammenlignet med de billigere løsningene som i verste fall kan gå i tusen biter om de blir utsatt for en ytre påkjenning. 

Hva med rekkverk i stål?

– Har du en klassisk enebolig er det mange som sverger til stålrekkverk, så det kan vi selvsagt skaffe, sier Hansen. Stålrekkverk i beste kvalitet ser alltid bra ut.

– Det fine med stål er jo at også det er et sterkt materiale, selv om det ikke er like motstandsdyktig mot vær og vind over tid som aluminium.

Har du bestemt deg for et stålrekkverk anbefaler vi derfor syrefast stål av god kvalitet. Da har du i så fall minimert risikoen for merarbeid som følge av rust, og kan se fram til et lekkert  og tidløst rekkverk av god kvalitet, avslutter Hansen.
LYST TIL Å VITE HVA VI KAN GJØRE FOR DEG? Kontakt Centrum Glass her!

til toppen